GRONINGEN - De 40-jarige man die in Groningen bekend staat als de tamponmaniak zit voorlopig achter slot en grendel. De politie heeft de man dinsdag opgepakt, zo liet een woordvoerder weten. De man snuffelde al enige maanden in vuilniszakken van studentes, waar hij naar gebruikte tampons en maandverband zocht.

Bij de politie kwamen de laatste weken vijftien meldingen over de tamponmaniak binnen. Wat de man dreef, is niet bekend. De politie verhoort de man en wil hem laten vervolgen voor stalking.

Boete

Of de verdacht lang blijft vastzitten, valt te betwijfelen. "Na het verhoor is het aan de officier van justitie te bepalen wat er met deze zaak gebeurt", aldus de zegsman van de politie. Waarschijnlijk krijgt de man een boete opgelegd.

De tamponmaniak was niet voor het eerst in Groningen actief. Ook een aantal jaren geleden ging hij met regelmaat in vuilniszakken op zoek naar gebruikte tampons. Na een goed gesprek met de politie hield hij zich een tijd gedeisd, maar een paar maanden geleden pakte hij zijn oude gewoonte weer op.