TEL AVIV - Israël heeft in de nacht van maandag op dinsdag opnieuw buurland Libanon bestookt met luchtaanvallen. Meer dan vijftig doelen werden geraakt, meldde het Israëlische leger dinsdag. Zeker dertien Libanezen kwamen om het leven.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Onder de doelen waren onder meer radarinstallaties en wapenopslagplaatsen van de sjiitische Hezbollah-beweging. Ook raakten Israëlische bommen twee legerkazernes in de Libanese hoofdstad Beiroet.

De Israëlische bommenregen was een reactie op een reeks aanslagen van Hezbollah in de nacht van maandag op dinsdag. De militante beweging vuurde raketten af op onder meer Rosh Pina, Safed en de vlak bij de grens gelegen stad Kiryat Shmona.

Israël

Bijna negen van de tien Israëliërs (86 procent) staan achter het offensief. Dat blijkt uit de resultaten van een opiniepeiling die de krant Yedioth Ahronoth dinsdag publiceerde.

Meer dan de helft van de ondervraagden (58 procent) denkt dat het offensief moet doorgaan tot de Israëlische strijdkrachten de leider van Hezbollah, Hassan Nasrallah, hebben gedood. Slechts 17 procent vindt dat Israël moet ophouden met vechten en dat het onderhandelingen moet beginnen.

Uit het onderzoek blijkt verder dat 78 procent van de ondervraagden vindt dat premier Ehud Olmert de crisis goed of heel goed aanpakt. Zelfs minister Amir Peretz van Defensie, die eerder kritiek kreeg omdat hij niet voldoende ervaring zou hebben om het ministerie te leiden, kreeg lof. Bijna 72 procent zei dat hij het momenteel goed of heel goed doet.