LUIK - De 38-jarige Abdallah A.O. wordt door justitie in België ook vervolgd voor moord op de Luikse stiefzusjes Stacy en Nathalie en voor verkrachting van Nathalie. Dat heeft justitie in Luik maandag bekendgemaakt.

Eerder was hem al vrijheidsberoving en ontvoering van de twee meisjes van zeven en tien jaar in de nacht van 9 op 10 juni ten laste gelegd.

Stuifmeel

Zondag werd bekend dat de politie nieuw forensisch bewijs heeft gevonden tegen A.O. In de zakken van zijn spijkerbroek zou stuifmeel zijn gevonden dat hetzelfde is als het stuifmeel dat is aangetroffen langs de spoorweg waar de twee meisjes eind vorige maand werden gevonden, meldde de Franstalige Belgische televisiezender RTL-TVi.

Ook zou stofweefsel dat op het lichaam van de verkrachte Nathalie is aangetroffen overeenkomen met het weefsel van de broek van de verdachte.

Spoorweg

Stacy Lemmens (7) en Nathalie Mahy (10) verdwenen in de nacht van 9 op 10 juni tijdens een braderie in Luik. Hun lichamen werden op 28 juni teruggevonden in een afgedekt afwateringskanaal langs een spoorweg, op enkele honderden meters van het café waar ze voor het laatst waren gezien.

A.O. wordt donderdag voorgeleid aan de rechter. De verdachte heeft geen alibi voor de nacht van de verdwijning en hij was in de avond in het café waar de meisjes verdwenen. Ook zou hij zijn uiterlijk hebben veranderd en zouden schrammen op zijn lichaam afkomstig zijn van braamstruiken langs de spoorbaan waar Stacy en Nathalie werden gevonden.

A.O. ontkent tot nog toe dat hij ook maar iets te maken heeft gehad met de ontvoering van de meisjes.