HARDERWIJK - Bij het bedrijf Post in Harderwijk, dat onder meer bouwpuin recyclet, heeft zondagavond een grote brand gewoed. De politie sloot de N302 tussen het centrum van Harderwijk en de N306 naar Elburg/Zeewolde enkele uren af in verband met rookontwikkeling, aldus een woordvoerster van de politie.

De brand woedde in een loods met afval aan de Snelliusstraat. Vlak nadat de melding van de brand rond 22.00 uur bij de politie was binnengekomen, sloegen de vlammen al uit het dak van het gebouw. Tegen 00.30 uur gaf de brandweer het sein brand meester. De brandweer is de gehele nacht en een deel van de ochtend bezig geweest met nablussen.

Rook

De vrijgekomen rook vormde in eerste instantie geen ernstig gevaar voor de volksgezondheid omdat het volgens de politie om ongevaarlijke soorten afval ging. Bovendien ging de rook, door de gunstige windrichting, richting Veluwemeer zodat er weinig overlast voor omwonenden was.

Rond middernacht dreef er volgens de politie een dikke, zwarte rookwolk richting Zeewolde, die uiteindelijk vrij onschuldig bleek. In de wolk zaten geen schadelijke stoffen en de inwoners van Zeewolde hebben niet veel last gehad van de rook, aldus de woordvoerster van de politie.