VLISSINGEN - Ruim veertig stuntende brommerrijders en bestuurders van een discoauto hebben dit weekeinde in Vlissingen een boete gekregen. De politie zette een actie op touw na een stroom van klachten. Vele omwonenden en strandgasten hadden namelijk schoon genoeg van de overlast. De politie deelde boetes uit van 75 tot 130 euro.

Mensen ergerden zich groen en geel aan een "tegenwoordig normaal verschijnsel op de boulevard van de stad dat er auto's rondjes rijden waardoor zoveel geluid geproduceerd wordt, dat de glazen op de terrassen staan te trillen", aldus de politie zondag.

Zonder helm

Bromfietsers hebben er een hobby van gemaakt op één wiel en zonder helm te rijden. Een overtreder weet nog niet hoe hoog zijn bekeuring wordt. Hij lag achterovergezakt, in een naar achteren geklapte stoel en liet zijn linkerbeen nonchalant door het geopende portierraam naar buiten bungelen.

Bovendien had hij geen gordel om. De officier van justitie mag helpen de hoogte van de prent te bepalen. "Hijzelf vond het allemaal grote onzin", aldus de politie.

Ze is van plan de komende tijd vaker te controleren. Ze waarschuwt de overlastgevers van dit weekeinde dat bij een volgende overtreding de geluidsinstallatie of bromfiets in beslag wordt genomen.