GAZA-STAD/JERUZALEM - Zeker veertig Israëlische tanks en andere gewapende voertuigen, begeleid door helikopters, zijn zaterdagavond het noorden van de Gazastrook binnengetrokken. Dat meldden ooggetuigen. Het leger heeft tegengesproken dat het op dit moment troepen in het gebied heeft.

Het kwam zondagochtend tot vuurgevechten tussen Palestijnen en Israëli's. Daarbij zijn volgens bronnen in Palestijnse ziekenhuizen al zeker drie doden en tien gewonden gevallen.

Sinds het begin van de Israëlische invallen in de Gazastrook, eind juni, zijn al zeker 88 Palestijnen om het leven gekomen. De meeste slachtoffers zijn burgers. Israël is op zoek naar een ontvoerde militair. De crisis in Libanon overschaduwt het oudere gijzelingsdrama in de Gazastrook.

Nasrallah

De Israëlische tv heeft zondag gemeld dat Hezbollah-leider Hassan Nasrallah bij een Israëlische luchtaanval op Beiroet gewond is geraakt. Hezbollah ontkende zondag echter in alle toonaarden dat de voorman verwondingen heeft opgelopen door de Israëlische bombardementen op de zuidelijke voorsteden van de hoofdstad.

De Israëlische minister van immigratiezaken Zeev Boim verklaarde dat zaterdag. Hij moet maar tot Allah bidden voor zijn leven, zei de bewindsman voor de Israëlische radio. "Hij kan niet profiteren van enige immuniteit", aldus Boim.

Israëlische toestellen wierpen zaterdag pamfletten uit boven Libanon waarin Nasrallah als een slang wordt afgeschilderd. De biljetten werden snel in beslag genomen door Libanese agenten. De Hezbollah-leider ontsnapte vrijdag aan de dood toen Israëlische vliegtuigen zijn hoofdkwartier beschoten.