DEN HAAG - Voor de ingang van het Binnenhof in Den Haag, vlakbij de Israëlische ambassade, hebben zaterdagmiddag ongeveer honderd mensen gedemonstreerd tegen het optreden van Israël in Libanon ende Gaza-strook. De actie was georganiseerd door de Palestijnse Gemeenschap Nederland en het Nederlands Palestina Komitee.

De organisatoren stelden dat Israël de Conventies van Genève op grove wijze schendt door "de mensonterende en niets ontziende wijze waarop het Israëlische leger de Palestijnse bevolking met raketten bestookt".

De actiegroepen hadden naast Palestijnse en Libanese vlaggen spandoeken opgehangen met teksten als 'Boycot Israël' en 'Freedom for Palestine'. De actievoerders scandeerden leuzen als "Israël kindermoordenaar" en "Gaza vrij, Palestina vrij, Libanon vrij".

Pamfletten

In pamfletten stellen ze dat de internationale gemeenschap in gebreke blijft door Israël niet te veroordelen voor zijn militaire acties. De betogers eisten dat de internationale gemeenschap, waaronder Nederland, druk op Israël uitoefent voor een diplomatieke oplossing.

Onder begeleiding van de poltie maakte een kleine delegatie zich los van de grote groep demonstranten om een petitie aan te bieden in de Israëlische ambassade. Om klokslag 14.00 uur werden de vlaggen opgerold en was de vreedzaam verlopen protestmars afgelopen