AMSTERDAM - Een Brits politiekorps is een wel heel ongebruikelijke campagne gestart. De politie in Suffolk roept tienermeiden op hun benen te ontharen en leuk ondergoed aan te trekken voordat ze uitgaan. Dit voor het geval dat ze in een dronken bui op straat struikelen. Dat melden verschillende Britse media donderdag.

Nu de zomer is aangebroken, gaan veel tienermeiden in nietsverhullende kleding de straat op. Wanneer ze ook nog eens te diep in het glaasje hebben gekeken, leidt dat met enige regelmaat tot ongemakkelijke taferelen op straat.

In Groot-Brittannië is het drankgebruik onder jongeren een groot probleem. De politie en overheid probeert van alles om het alcoholgebruik enigszins in te perken, maar zonder noemenswaardig resultaat. Om die reden gooit het politiekorps het dit keer over een andere boeg. "Soms geef je meer bloot dan je lief is. Maar in godsnaam, trek leuk ondergoed aan en zorg dat je benen onthaard zijn", aldus de campagnetekst.

Gevaren

De campagne is niet alleen onderbroekenlol. De politie wil jongeren met de actie serieus wijzen op de gevaren van alcohol. Zo wordt ook duidelijk gemaakt dat het belangrijk is om een taxi te pakken als je te veel op hebt en altijd je vrienden in de gaten te houden tijdens het uitgaan.