JERUZALEM – De Israëlische aanvallen op Libanon zijn in de nacht van woensdag op donderdag onverminderd doorgegaan. In het zuiden van Libanon zijn bij een luchtaanval zeker 19 burgers gedood, zo melden Libanese bronnen. Er kwam ook een Libanese militair om het leven.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Het dodental als gevolg van de Israëlische aanvallen op Libanon is opgelopen tot zeker 28, 27 burgers en een militair. Onder de burgerdoden zijn tien kinderen. Dit is donderdagochtend vernomen van de Libanese politie.

Raketten

Het noorden van Israël is donderdag getroffen door tientallen katyusha-raketten die zijn afgevuurd vanuit Libanon. Dit hebben Israëlische militaire bronnen gemeld. Daardoor is in de plaats Nahariya een dode gevallen. Dit is van medische bronnen vernomen.

Beiroet

De Israëlische luchtmacht heeft donderdag de landingsbanen van de internationale luchthaven Rafiq Hariri bij Beiroet met vijf raketten beschoten. De Libanese strijdkrachten schoten met luchtafweergeschut terug op de aanvallers. De luchthaven is na de beschietingen voor onbepaalde tijd gesloten en de vluchten moeten worden omgeleid naar andere bestemmingen in het Midden-Oosten en Cyprus.

Brug

De Israëlische luchtmacht heeft in de nacht van woensdag op donderdag de brug over de rivier de Damour vernietigd, twintig kilometer ten zuiden van Beiroet. Daarmee is de snelweg van de hoofdstad naar het zuiden van Libanon afgesneden. Dit heeft de Libanese politie meegedeeld.

Luchtaanvallen

Israël heeft sinds woensdag al zo'n vijftig luchtaanvallen uitgevoerd op Libanon en daarbij zeker tien bruggen tot doelwit gemaakt. Aan Israëlische kant zijn in het nieuwe Libanon-conflict al acht doden gevallen, allemaal militairen.

Het gaat om het bloedigste etmaal in het conflict rond Israël en Libanon, sinds de joodse staat zich zes jaar geleden na een gedeeltelijke bezetting van 22 jaar terugtrok uit het buurland.