GAZA - Israëlische militairen hebben woensdag in de Gazastrook zeker achttien Palestijnen gedood. Dat hebben Palestijnse medici gemeld. Onder hen zijn negen leden van een familie die omkwamen door een luchtaanval op een huis waar zich leiders van de gewapende tak van Hamas zouden bevinden.

Het bombardement door een F16-straaljager op het huis bij Gaza-Stad, waardoor ook meer dan dertig mensen gewond raakten, werd gevolgd door een offensief van het leger in het midden van de Gazastrook. Vuurgevechten, tankbeschietingen en acties van de luchtmacht kostten buiten de centraal gelegen stad Khan Yunis en ten oosten van het vluchtelingenkamp Deir al-Balah nog eens negen levens.

Tanks

Militairen schoten ten oosten van het kamp een politieman en een gewapende militant van het Volksverzetscomités dood. Twee andere Palestijnen overleefden er een actie van Israëlische tanks niet.

Ten noorden van Khan Yunis kwamen twee Palestijnen om door een luchtaanval op een auto waarin ze zaten. Later vonden medici bij het voertuig nog twee lichamen. Een raketaanval op een politiebureau ten oosten van de stad kostte een agent het leven. Twee dienders raakten gewond.

Daarmee heeft het geweld dat losbarste na de ontvoering van een Israëlische militair door Palestijnse militanten, ruim twee weken geleden, ten minste 74 Palestijnen het leven gekost, aldus een telling van het persbureau Reuters. Aan Israëlische kant kwam een militair om.