GAZA-STAD/JERUZALEN - Een grote Israëlische troepenmacht is woensdagochtend met tientallen pantservoertuigen en infanterie het centrum van de Gazastrook binnengetrokken. Daarbij zijn al zeker zeven Palestijnse doden gevallen, onder wie twee kinderen en twee vrouwen.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Tevens vielen er circa dertig gewonden. Eerder was Israël al het noorden en het zuiden van het autonome Palestijnse gebied binnengevallen.

Offensief

Het Israëlische leger bevestigde de uitbreiding van het offensief, die door Palestijnse bronnen was gemeld. Israël is op zoek naar een Israëlische militair die op 25 juni door het Palestijnse verzet in gijzeling is genomen. Bij het Israëlische offensief zijn sindsdien al zeker 65 Palestijnen om het leven gekomen, van wie zeker twintig burgers.

Bij de nieuwe Israëlische inval woensdagochtend kwam het tot gevechten met de Palestijnse politie. Daarbij is een Palestijnse agent doodgeschoten, aldus een Palestijnse veiligheidsfunctionaris. Later voerde Israël twee luchtaanvallen uit, tegen een huis en een auto. Daarbij vielen zeker zes doden, onder wie twee kinderen en twee vrouwen, en een dertigtal gewonden.

Volgens het Israëlische leger is Mohammad Deif, de commandant van de gewapende tak van Hamas, onder de gewonden. Een zegsvrouw kon woensdagochtend geen nadere informatie verstrekken over de aard van de verwondingen en over haar bron. Een woordvoerder van de Izz el-Deen al-Qassam-brigades noemde berichten over de verwonding van Deif echter "totaal incorrect".