NIJMEGEN - De Stichting Hartpatiënten Nederland heeft het Universitair Medisch Centrum St Radboud in Nijmegen dinsdag vijfenzeventig brieven overhandigd waarin patiënten en nabestaanden hun negatieve ervaringen beschrijven.

Volgens juridisch adviseur Peter Dingemans van de Stichting gaat het om klachten of ervaringen van mensen die variëren van verkeerde bejegening door het personeel en communicatieproblemen tot nabloedingen.

Schadeclaims

De brieven zijn in eerste instantie bedoeld als bijdrage aan de verbetering van de hartafdeling van het ziekenhuis die dit jaar stevig door de Inspectie voor de Gezondheidszorg op de vingers is getikt en bepaalde operaties niet meer mocht uitvoeren. Maar Dingemans gaat vijftien brieven nader door deskundigen laten onderzoeken, omdat hij vermoedt dat er een mogelijkheid tot schadeclaim in zit.

Directeur staf Medische Zaken Frans König van het St Radboudziekenhuis nam de brieven in ontvangst en beloofde contact met de schrijvers op te nemen. Met de Stichting Hartpatiënten Nederland is afgesproken dat de afhandeling van de brieven over een paar maanden zal worden doorgenomen. Het ziekenhuis is er veel aan gelegen om het vertrouwen van patiënten weer terug te winnen.