RIJSWIJK - Ondanks slaaptekort, minder vrije tijd en minder geld zijn moeders heel tevreden over hun nieuwe leven met een kind. Dat blijkt uit een enquête van het blad Ouders van Nu onder 5000 vrouwen, die in het decembernummer staat gepubliceerd.

Uit het onderzoek blijkt dat 64 procent van de vrouwen minder is gaan werken na de geboorte van hun kind en dat vooral zij het huishouden doen. Bijna een op de tien mannen zorgt volgens de moeders helemaal niet voor het kind, zelfs niet samen met hun partner of in het weekeinde.

Ondanks dat geven de vrouwen hun relatie gemiddeld een rapportcijfer van 8,1. Als ze werken, dan is dat voornamelijk ter afleiding van het verzorgen van het kind of voor het geld. Over hun werk zijn ze erg tevreden.

Tweederde van de vrouwen geeft aan dat het gezinsinkomen is afgenomen, maar dat vindt driekwart van hen niet erg. Moeders besparen door minder aan zichzelf uit te geven. Verder zijn hun vriendschappen met vriendinnen mét kinderen beter geworden, terwijl die met kinderloze zijn verslapt.