HEERLEN - In en ver rondom Heerlen is donderdagochtend een verkeerschaos ontstaan door de opening van een nieuwe elektronicazaak. Het stadscentrum slibde helemaal dicht en de toevoerwegen liepen vol met auto's, aldus de politie.

Naar verwachting blijft de verkeersdrukte nog wel even voortduren. Op de A79, de snelweg Maastricht - Heerlen, schuift het verkeer kilometers lang stapvoets op. De politie ontraadt mensen met de auto naar Heerlen te komen als dat niet noodzakelijk is.

De verkeersproblemen richting Heerlen werden donderdagochtend groter door een ongeluk met een vrachtwagen, op de A76 bij Nuth. Ook op de noordelijker gelegen A2 tussen Roosteren en het knooppunt Kerensheide bij DSM in Geleen, waar de weg aansluit op de A76 richting Heerlen, is er langzaam aanschuivend verkeer. Deze opstopping was tegen de middag wel verdwenen.

De elektronicazaak heeft twee vestigingen in Aken en het bij Kerkrade gelegen Duitse Herzogenrath, maar opende donderdag een nieuwe vestiging in het centrum van Heerlen. Veel koopjesjagers kwamen op goedkope openingsaanbiedingen af.