MOSKOU - Volgens de laatste cijfers zijn 137 van de tweehonderd inzittenden zondag om het leven gekomen door de crash van een Russisch passagiersvliegtuig in het Siberische Irkoetsk. Ongeveer 55 mensen raakten gewond, meldde het Russische ministerie van Rampen zondag aan het Russische persbureau Interfax.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Onder de passagiers waren veel kinderen die naar het Baikal-meer bij Irkoetsk, een populaire vakantiebestemming, zouden gaan. Aan boord waren ruim 190 passagiers en acht bemanningsleden.


Het toestel raasde in een gebouw en vloog in brand

De Siber Airbus A-310 uit Moskou gleed tijdens de landing in Irkoetsk van de landingsbaan. Het toestel raasde in een gebouw en vloog in brand. Het voorste deel van het vliegtuig werd volledig verwoest.

Remsysteem

De crash met het Russisch passagiersvliegtuig in veroorzaakt door een falend hydraulisch remsysteem. Dat zei een lid van het team dat de ramp onderzoekt tegen het persbureau RIA-Novosti. Dit betekent volgens de onderzoeker dat de bemanning direct na de landing de macht over het toestel verloor.

De overlevenden konden het toestel via de achterkant verlaten. Naar verluidt zijn enkele passagiers uit het vliegtuig gesprongen. De Siberische brandweer had drie uur nodig om het vuur onder controle te krijgen. Ruim zestig, mogelijk meer dan zeventig personen konden uit het brandende wrak ontsnappen. Een deel van hen raakte ernstig gewond.

Buitenlanders

Aan boord van de zondag verongelukte Russische Airbus A310 bevonden zich twaalf buitenlanders, onder wie drie Duitsers en twee Polen. Dat meldde het persbureau Interfax, dat zich baseerde op informatie van de betrokken luchtvaartmaatschappij Sibir. Zeker een Duitser is in een ziekenhuis opgenomen. Over het lot van de anderen bestond zondagmiddag nog onduidelijkheid.