DEN HAAG - Het verkeer heeft zaterdag te maken met files door ongevallen, wegwerkzaamheden en evenementen zoals het popfestival Concert at Sea op de Brouwersdam in Zeeland.

Wegwerkzaamheden zorgden ook zaterdagavond-laat voor veel oponthoud. Op dit normaal gesproken rustige tijdstip stonden er onder meer files op de A2 tussen Eindhoven en Den Bosch (12 kilometer), op de A13 tussen Rotterdam en Rijswijk (9 kilometer) en op de A44 tussen Amsterdam en Wassenaar (17 kilometer).

Kop-staart-aanrijdingen

Door een ernstig ongeval stond er rond half vijf op de A20 Hoek van Holland richting Gouda tussen Rotterdam-Centrum en Nieuwerkerk aan den IJssel elf kilometer file. Een bestelbusje botste tegen drie uur bij Nieuwerkerk op een file. Bij de kop-staart-aanrijdingen die daardoor ontstonden, waren vijf personenauto's betrokken.

Twee mensen raakten dusdanig gewond dat zij naar het ziekenhuis moesten, zei een woordvoerster van het Korps landelijke politiediensten. De weg was enige tijd dicht.

De zeventien kilometer file op de N57 Rotterdam richting Brouwersdam, tussen de aansluiting met de A15 en Stellendam-Noord, en de vijf kilometer in omgekeerde richting tussen Renesse en Port Zelande hadden een vrolijkere oorzaak: het Concert at Sea.