ABUJA - Een in Nigeria ontvoerde Nederlander maakt het goed. De eisen van zijn ontvoerders zijn nog niet bekendgemaakt. Dit zei een woordvoerder van de regering van de deelstaat Bayelsa vrijdag, die contact met de Nederlander heeft gehad. We doen alles om zijn vrijlating te bewerkstelligen, aldus de zegsman.

Het slachtoffer bevindt zich volgens de woordvoerder niet meer in Bayelsa, maar is meegenomen naar de aangrenzende deelstaat Delta State. De Nederlander werkt voor de onderneming Westminster Dredging die in opdracht van oliemaatschappij Shell baggerwerkzaamheden verricht.

Westminster Dredging een onderdeel van de Koninklijke Boskalis Westminster. Een zegsman van Boskalis bevestigde de ontvoering, maar wilde verder geen mededelingen doen.

Criminele bendes

De Nederlander werd donderdag door gewapende mannen ontvoerd in het olierijke zuidoosten van het West-Afrikaanse land. Daar slaan criminele bendes onder het mom van zelfbeschikking munt uit de oliewinning in het gebied.

Zij ontvoeren geregeld buitenlandse werknemers uit de oliesector die na het betalen van losgeld weer worden vrijgelaten. Ook tappen de bendes een aanzienlijk deel van de gewonnen olie af.