DEN HAAG - De 41-jarige Renu S. en haar 42-jarige echtgenoot Prithvinathman S. uit Den Haag zitten ten onrechte in de gevangenis voor de moord op de anderhalf jaar oude baby Mehak. Zo betoogden hun raadsvrouwen donderdag bij de rechtbank in Den Haag. De advocates vroegen de rechtbank om hun cliënten op vrije voeten te stellen.

Het Openbaar Ministerie (OM) is er echter van overtuigd dat het van oorsprong Indiase echtpaar een hoofdrol speelde bij de dood van Mehak. De moeder en vader van het kindje - verre familie van de verdachten - woonden maandenlang bij het stel in huis. De hele familie dacht volgens het OM dat het kindje was 'behekst', aangezien de moeder in haar thuisland India eens een slang had gedood. Het dier zou zijn gereïncarneerd in de baby. Om die reden zou het kind vanaf haar geboorte zijn geslagen en anderszins mishandeld.

Volgens de huishoudster kreeg de baby de schuld van alles wat met de familie misging. Justitie zegt dat ze tegen haar wil door de verdachten naar Nederland is gehaald om in hun huis aan de Cartesiusstraat te werken.

De verdachten van 41 en 42 jaar waren op 28 januari met hun zoon bij een schaaktoernooi. Toen de zoon niet goed presteerde op het toernooi, zou het echtpaar zeventien keer naar huis hebben gebeld.

Vastbinden

Volgens de huishoudster gaf de vrouw des huizes opdracht de baby te tuchtigen. De moeder van het meisje gaf naderhand toe dat ze het kind vastbond in een box en haar met een stok en gebalde vuisten afranselde. Ook sloeg ze het hoofd van het kind tegen de muur. Het meisje overleed in het ziekenhuis aan hersenletsel. Het slachtoffertje bleek ook veel oude botbreuken en bloeduitstortingen te hebben.

Volgens de verdediging baseert het OM de verdenkingen slechts op het verhaal van de 'onbetrouwbare' huishoudster, terwijl de verdachten van meet af aan ontkenden iets van mishandelingen of beheksing af te weten. Daarom dringen ze aan op vrijlating. De rechtbank beslist in de loop van volgende week over hun verzoek.