AMSTERDAM - Een vierde anonieme getuige wordt gehoord in de strafzaak tegen verondersteld topcrimineel Willem Holleeder. Dat bevestigen bronnen donderdag in de Volkskrant. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) wil het bestaan van een vierde anonieme getuige in het dagblad bevestigen noch ontkennen.

Eerder legden twee anonieme getuigen verklaringen af die advocaten van Holleeder en zijn medeverdachten via een videoverbindingen konden volgen. De getuigen werden onherkenbaar in beeld gebracht. Een van de getuigen zou hebben verklaard dat Holleeder de vermoorde vastgoedhandelaar Kees Houtman voor een miljoen euro heeft afgeperst. De komst van een derde anonieme getuige werd op het laatste moment afgezegd door het OM.

De 47-jarige Holleeder en de zes andere verdachten werden eind januari opgepakt op verdenking van afpersing binnen de vastgoedsector. De Amsterdammer Holleeder is hoofdverdachte. Hij werd bekend als de man die 23 jaar geleden Freddy Heineken ontvoerde. Ook zou hij het brein zijn achter vermeende criminele activiteiten van de motorclub Hells Angels. Over twee weken beslist de rechter of het voorarrest van Holleeder en zijn medeverdachten opnieuw wordt verlengd.