RIJSWIJK - Ongevallen hebben woensdagochtend voor lange files gezorgd op de snelwegen A27 en A16. Ook op het spoor ontstonden problemen omdat het treinverkeer rond Roosendaal stil kwam te liggen door een stroomstoring.

De A27 werd rond half acht bij knooppunt Everdingen in de richting Utrecht afgesloten na een ongeval. Hierbij werd een cabrio ingeklemd tussen twee vrachtwagens. De chauffeur van de personenauto werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. De file achter het ongeluk liep snel op tot boven de 10 kilometer.

Rond negen uur werd de weg weer vrijgegeven. Vanaf maandag had het verkeer op dit wegvak al dagelijks te maken met opstoppingen door werkzaamheden aan de weg door Rijkswaterstaat.

A16

Op de A16 stond woensdagmorgen een file die opliep tot ruim 26 kilometer tussen Prinsenbeek en Zwijndrecht. De opstopping was het gevolg van een ongeval bij Hendrik-Ido-Ambacht, waarbij een personenauto in brand was gevlogen en door een botsing op de Moerdijkbrug tussen drie personenwagens. De lengte van de file nam verder toe omdat veel automobilisten de weg gebruikten als alternatief voor de afgesloten A27. Rond half tien waren de problemen op de A16 opgelost.

Roosendaal

Ook treinreizigers naar Roosendaal liepen woensdagochtend grote vertraging op. Treinen konden urenlang niet rijden door een stroomstoring die de intercity's en de Thalys richting Antwerpen en het treinverkeer naar Vlissingen hinderde. Reizigers werden in bussen vervoerd. Rond 09.00 uur was de storing verholpen.