AMSTERDAM - De recherche in Amsterdam heeft "zeer bruikbare sporen" aangetroffen op het vuurwapen waarmee kroegbaas Thomas van der Bijl in april werd geliquideerd. Dat zegt de politie dinsdag in een opsporingsbericht in gratis dagblad Sp!ts.

Ook heeft de recherche reacties gekregen van getuigen die meldden dat ze de vluchtauto, een zilvergrijze Audi, in zowel Amsterdam als Wormer hebben gezien.

Twee onbekende mannen schoten de 50-jarige Van der Bijl in de ochtend van 20 april neer in café De Hallen aan de Willem de Zwijgerlaan in Amsterdam-West. Een van hen vuurde een paar schoten op de kroegbaas af en rende met een andere man naar een gereedstaande auto twee straten verderop. Het vuurwapen dumpten ze in een gracht. De politie wist het later op te duiken.

Opsporing Verzocht

De zaak komt dinsdagavond aan bod in het tv-programma Opsporing Verzocht. Dan toont de politie een compositietekening van een van de daders, een man tussen de 20 en 30 jaar oud. Verder wil de politie meer te weten komen over het wapen, de gebruikte vluchtauto en de vluchtroute. Ook het programma Ter Plaatse van de regionale omroep RTV Noord-Holland besteedt aandacht aan de moord.

De Audi is twee dagen na de liquidatie brandend aangetroffen in Amsterdam-West. De brandstichter rende naar een gereedstaande donkerkleurige auto. Ook over deze auto zoekt de politie meer informatie.