HEIJEN - In het Noord-Limburgse Heijen is maandagmiddag een zeer grote heidebrand uitgebroken. Dat meldde de brandweer. De vuurzee bevindt zich volgens de brandweer vlakbij een recreatiepark van Center Parcs. Brandweerkorpsen uit heel Noord-Limburg bestrijden de brand, die rond 16.00 uur uitbrak, met groot materieel.


Foto: Reinier van Assen |Brandweerauto's van Ommen rijden maandagavond een bijna onbegaanbare weg in om twaalfduizend liter water door het bos te spuiten

Volgens de brandweer breidt het vuur niet meer uit en is de brand onder controle. Er zou sprake zijn van meerdere vuurhaarden.

De brandweer vermoedt brandstichting. In totaal zijn er volgens de brandweer dertien brandhaarden. Daarom zet de brandweer met vijftig brandweerlieden groot materieel en watertransport in.

Oplaaien

Rond 19.00 uur was het vuur nagenoeg uit, maar het sein brand meester was nog niet gegeven. De brandweer vreest dat het vuur door droogte en hitte elk moment weer kan oplaaien en blijft voorlopig bijblussen en de omgeving nat houden.

De naburige N271 bij Heijen is over een rijbaan afgesloten, onder meer wegens de overwaaiende rook. Later maandagavond verwacht de brandweer de rijbaan vrij te kunnen geven.

Overijssel

Tussen de Overijsselse plaatsen Ommen en Beerze is maandagmiddag op twee plaatsen brand uitgebroken in bos- en heidegebied. De vuurhaarden liggen ongeveer twee kilometer uit elkaar, aldus een woordvoerder van de brandweer.