ASCHHEIM - Een reisbus met rolstoelgebruikers uit Nederland is zondagavond op een snelweg bij het Zuid-Duitse München tegen de vangrail geslingerd. Twee van de 25 gehandicapte, oudere passagiers liepen lichte verwondingen op. Twee anderen werden voor alle zekerheid ook naar een ziekenhuis gebracht, maar hadden geen medische verzorging nodig.

Hulpverleners hadden zondagavond de grootste moeite een aantal invaliden uit de bus te halen omdat de rolstoellift klem zat tegen de vangrail, meldde de Duitse politie. De bus met de rolstoelers was op weg naar het Oostenrijkse Zillertal.

Het ongeluk gebeurde doordat een verzorgster de buschauffeur een flesje drinken wilde overhandigen, daarbij haar evenwicht verloor en vervolgens per ongeluk het stuur vastgreep om haar val te verhinderen.

Huis

De passagiers hebben hun reis met een in Duitsland gehuurde bus voortgezet. Nadat zij in hun hotel zijn bijgekomen, wordt gekeken of er mensen naar huis willen. Directeur-eigenaar Ralf Smeets van Zorgvakanties BV, organisator van de reis, verwacht echter niet dat er mensen terug willen, zei hij maandagmiddag.

Smeets gaat dinsdag zelf naar Oostenrijk om te kijken of hij iets voor zijn cliënten kan doen, bijvoorbeeld of ze langer willen blijven wegens het oponthoud. Ook is inmiddels een Nederlandse bus op weg naar het vakantieadres van de gehandicapten.