AMSTERDAM - Familieleden van een man die zondag nabij de Entrepotbrug in Amsterdam een hartaanval kreeg, hebben het toegesnelde ambulancepersoneel ernstig gehinderd en bedreigd. Volgens de GGD was sprake van een "onacceptabele" situatie en is inmiddels aangifte gedaan van vernieling van een van de ambulances, liet een woordvoerder maandag weten.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De familie ging door het lint omdat de broeders volgens hen niet snel genoeg ter plaatse waren. De GGD-zegsman zei dat de ambulances binnen zeven minuten aankwamen, een normale aanrijtijd. "Maar in dit soort situaties willen mensen natuurlijk dat de hulpverleners binnen een minuut ter plekke zijn. Dat kan helaas niet, want we hebben niet om elke hoek ambulances staan."

De politie en brandweer moesten eraan te pas komen om de omstanders op afstand te houden. "Dit soort incidenten maakt het voor ambulancepersoneel onwerkbaar", meent de zegsman.

Bonje

De familieleden veroorzaakten later in het ziekenhuis, waar de man uiteindelijk overleed, ook nog bonje. Volgens de GGD is niet te zeggen of de man het had overleefd als de broeders niet waren tegengewerkt.