NIJMEGEN - De politie in Nijmegen ontvangt nog regelmatig tips over de onbekende man die al bijna twee maanden in het St Radboud-ziekenhuis in Nijmegen verblijft. De identiteit van de man is echter nog steeds onduidelijk, aldus een woordvoerder van het ziekenhuis maandag.

Voorbijgangers troffen de man begin mei op straat aan en brachten hem naar het ziekenhuis. Door hersenletsel kan hij vermoedelijk niet praten of schrijven. Ook had de Aziatisch uitziende man geen identiteitspapieren bij zich. De Nijmeegse politie ontving tot maandag 53 tips over hem, maar niemand kon vertellen wie het is.

Behandelplan

De 'mystery man' wordt in het St Radboud verpleegd. Het ziekenhuis is zoekende naar een instelling die verder voor hem kan zorgen. Zijn identiteit is belangrijk, omdat zo ook zijn ziektegeschiedenis te achterhalen is. Daarmee kan het medisch personeel dan een passend behandelplan opstellen.

Het ziekenhuis wil vanwege de privacy niets zeggen over de precieze aard van het hersenletsel. Volgens de politie was de man geen slachtoffer van een misdrijf.