BERLIJN - Een auto met twee inzittenden is zondag op een afgesloten WK-boulevard in Berlijn ingereden op wandelend publiek. Daarbij zijn volgens de Duitse politie 21 mensen gewond geraakt, onder wie een Nederlander.

Een jongeman brak verscheidene ribben. Hij werd met tien anderen naar het ziekenhuis gebracht. Ook de Nederlander werd naar het ziekenhuis vervoerd, met nog onbekend letsel. De andere slachtoffers konden ter plekke aan hun verwondingen worden behandeld.

De 33-jarige chauffeur, van Indiase afkomst en met de Duitse nationaliteit, en zijn 55-jarige vrouwelijke passagier werden aangehouden. Welke relatie ze met elkaar hebben, is nog niet bekend. Zij bleven ongedeerd.

Opzet

De toedracht van het ongeval in de buurt van de beroemde Brandenburger Tor is nog niet duidelijk. Mogelijk is het ongeluk door het duo opzettelijk veroorzaakt. De politie heeft het voertuig onderzocht op mogelijke explosieven. Er werden geen verdachte stoffen aangetroffen.

De auto reed ongeveer met een snelheid van 50 kilometer per uur toen het voertuig door de wegversperring bij de Berliner 'Fanmeile' heen brak. Daarbij ontstond het nodige lawaai, waardoor veel omstanders tijdig konden wegspringen. De meeste gewonden werden geraakt door rondvliegende stukken ijzer en door andere voorwerpen.

WK

Ongeveer op dezelfde plek van het ongeval komen tijdens WK-wedstrijden vaak honderdduizenden mensen samen om op grote tv-schermen naar de duels te kijken. Zondag was een rustdag op het WK. Daardoor was het stil op de zogeheten Fanmeile en viel het aantal gewonden relatief mee.