GAZA-STAD - De Israëlische strijdkrachten hebben in de nacht van zaterdag op zondag het kantoor van de Palestijnse premier Ismail Haniya in Gaza-Stad onder vuur genomen. Dat heeft een Israëlische legerwoordvoerster bevestigd. De Hamas-premier was volgens ooggetuigen niet in zijn kantoor.

Ook een gebouw van de veiligheidsdienst van Hamas in het noorden van de Gazastrook is volgens ooggetuigen geraakt door een Israëlische raket. Daardoor zou een Hamas-lid om het leven zijn gekomen. Een derde raket sloeg in bij een school die is opgezet door de stichter van Hamas, wijlen sjeik Ahmed Yassin.

Grote schade

De Hamas-premier was op het moment van de aanval niet in zijn kantoor, maar bezocht een uur later het brandende gebouw. Hij riep de internationale gemeenschap op een einde te maken aan het Israëlische offensief, dat eerder al het ministerie van Binnenlandse Zaken in Gaza-Stad trof.

Israël voert de afgelopen dagen een militaire campagne in de Gazastrook om een door militante Palestijnen ontvoerde militair vrij te krijgen. Tientallen luchtaanvallen hebben grote schade toegebracht aan de infrastructuur in het dichtbevolkte Palestijnse gebied.