HEEMSKERK - Een 45-jarige inwoner van Heemskerk is donderdagavond laat in zijn woonplaats twee rioleringsmedewerkers en enkele andere mensen met een bijl te lijf gegaan. De man bleek psychisch in de war.

Twee Amsterdammers waren in de naastgelegen woning van de Heemskerker bezig met herstelwerkzaamheden aan het riool. Na afloop werden zij voor de woning aangesproken door de buurman, die een bijl en een stok in zijn handen had. De Heemskerker vond dat de mannen te veel lawaai hadden gemaakt. Vervolgens ging hij hen met de bijl te lijf. Een van hen raakte daarbij lichtgewond. De rioolwerkers renden daarna weg.

De agressieve man liep vervolgens het huis van zijn buren in, waar zijn 37-jarige buurman het moest ontgelden. Een 18-jarige buurtbewoner, die op het rumoer was afgekomen wist de verdachte uiteindelijk naar buiten te werken. Dit deed hij door de stok van de aanvaller af te pakken en hem hard op het hoofd te slaan. De man liep een hoofdwond op. Na behandeling in een ziekenhuis werd hij aangehouden.