LUIK - In Luik is zaterdag rond half tien de begrafenis begonnen van Nathalie Mahy. Het tienjarig meisje is deze week na een zoektocht van ruim twee weken gewurgd en misbruikt aangetroffen in een rioolput.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De vader van het kind was overmand door verdriet en kreeg ondersteuning van politie-assistenten. Tijdens de dienst in de Sint-Gilleskerk in Luik stak de oudere broer van Nathalie een kaars aan, de zussen van het meisje legden bloemen op de kist.

Kinderen van de school van Nathalie lazen tijdens de dienst voor en lieten buiten kleurige ballonnen los. De familie wilde de ceremonie tamelijk besloten houden. Behalve de familie, vrienden en schoolgenoten mochten alleen een gezant van de koning, de provincie-gouverneur en een Waalse minister de kerk in.

Ook de ouders van de door Marc Dutroux ontvoerde en vermoorde An Marchal waren aanwezig. De circa 250 journalisten en andere belangstellenden werden op afstand gehouden van de kerk en begraafplaats.

De stiefzus Stacy Lemmens wordt maandag begraven. Deze plechtigheid is vanaf 10.45 uur rechtstreeks te zien op de Vlaamse zender VRT. Buiten de Luikse kerk Sint-Foy komt een groot scherm voor publiek. Na de kerkdienst brengen motorrijders de kist naar het kerkhof.