ARNHEM - Een rechercheteam van de Arnhemse politie heeft woensdag en donderdag twee Arnhemmers van 20 en 24 jaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 19-jarige Arnhemse Melissa Ulrich. Ulrich stierf op 23 mei op straat aan brandwonden, nadat zij haar brandende flat aan het Immerlooplein in Arnhem was ontvlucht.

De 24-jarige man, die woensdag is opgepakt, is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris die voorlopige hechtenis heeft bevolen, meldde het Openbaar Ministerie. De tweede verdachte is donderdag aangehouden. In verband met het onderzoek heeft de politie huiszoekingen verricht in woningen in Arnhem en Velp.

Argwaan

Het politieteam van dertig mensen kreeg in de loop van het onderzoek steeds meer argwaan tegen de Arnhemmer, aldus een woordvoerster vrijdag. Vorige week vroeg justitie nog beelden op die de regionale televisiezender Omroep Gelderland direct na de brand op het Immerlooplein had gemaakt.

De rechtbank in Arnhem besliste vrijdag dat de regionale omroep de banden van het incident moet afstaan. De omroep maakte daar juridisch bezwaar tegen, omdat naar de mening van de hoofdredactie de onafhankelijkheid van de journalistiek in gevaar komt, als justitie nieuwsgaring als verlengstuk van haar werk mag gebruiken.

Familieleden

Op de banden zijn volgens Omroep Gelderland enkele familieleden van de vrouw en de situatie op straat te zien. De politie wil nog niet bevestigen dat de verdachte de vrouw in de flat in brand heeft gestoken, zoals sommigen beweren. Deze week is huiszoeking gedaan in twee woningen in Arnhem en één in Zoetermeer. Het onderzoek gaat verder, zegt de woordvoerster.