DEN HAAG - Het onderzoek naar de gewelddadige dood van een anderhalf jaar oude peuter heeft inmiddels vijf verdachten opgeleverd. Het zijn de 24-jarige vader en de moeder van 22, twee anderen die verdacht worden van medeplichtigheid dan wel het medeplegen en een vrouw die de politie verdenkt van het medeplegen en van meineed.

Dat heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) donderdag gezegd. De zaak komt op 18 juli in een voorlopige zitting voor de rechtbank.

Het meisje Mehak kwam op 28 januari geradbraakt het Juliana Kinderziekenhuis binnen, waar ze korte tijd later overleed. Volgens de ouders was het kind overleden na een val van de trap. Uit sectie bleek echter dat het meisje zowel oud als nieuw letsel vertoonde, waaronder veel ernstige botbreuken.

Exorcisme

Volgens onderzoek door de Haagse redactie van het AD is Mehak gedood na exorcisme. Zij zou bezeten zijn geweest van de duivel en zijn geschopt, geslagen en uitgehongerd met de bedoeling die duivel uit te bannen. De ouders zouden onder invloed hebben verkeerd van een Indiase gebedsgenezeres.

De vrouw die van meineed en medeplichtigheid wordt verdacht is 25 jaar en heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. De twee andere verdachten zijn een man van 42 jaar en een vrouw van 41, beiden uit Den Haag.