LOON OP ZAND - Een 16-jarige jongen heeft woensdagavond rond half acht in Loon op Zand zijn twee broers (21 en 22) neergestoken. Volgens een politiewoordvoerder is de oudste zwaargewond, door meerdere messteken over zijn hele lichaam. De andere broer is er minder ernstig aan toe.


Foto: Marvin Doreleijers l Het gezin woonde nog niet zo lang in de straat

De jongste broer fietste na de steekpartij naar het politiebureau in Kaatsheuvel om zichzelf aan te geven. Hij verklaarde dat de drie ruzie hadden gekregen op de zolder van hun huis aan de Willibrordusstraat. Over de reden van die ruzie wilde hij niets zeggen. Hij gebruikte een keukenmes om zijn broers neer te steken.

Het gezin woonde nog niet zo lang in de straat en stond in de buurt niet bekend als probleemgezin. De moeder, die op het moment van de steekpartij thuis was, rende in paniek naar de buren. De vader en de 7-jarige dochter waren niet thuis.

De beide slachtoffers zijn aanspreekbaar en kunnen donderdagmiddag een verklaring afleggen, aldus de politie. De verdachte wordt vrijdagochtend voorgeleid aan de rechter-commissaris op verdenking van zware mishandeling dan wel poging tot doodslag.