LONDEN - In heel Groot-Brittannië geldt een verhoogde staat van paraatheid bij havens waar veerdiensten aanleggen. Dat meldde dinsdag de Britse omroep BBC. Volgens de BBC hebben Franse en Nederlandse inlichtingendiensten eerder deze week gewaarschuwd voor een aanslag.

Volgens de informatie zou een met explosieven gevulde vrachtwagen aan boord van een ferry willen gaan. Maar de regering ontkende dinsdag dat er sprake is van zo'n dreiging. Onderminister Denham van Binnenlandse Zaken zei dat alle vervoersbedrijven, waaronder ferrydiensten, de afgelopen week zijn gewaarschuwd goed uit te kijken.

Volgens Downing Street kunnen mensen gewoon met de veerboten reizen. Wel moet iedereen alert blijven. De BBC meldde dat het om de hoogste alarmfase sinds zeker twee jaar gaat.

De Britse premier Blair waarschuwde maandagavond nog voor terreuraanslagen in zijn land. Tijdens het jaarlijkse banket in Londen voor bankiers en industriëlen zei hij bijna dagelijks bestookt te worden met nieuwe aanwijzingen daarvoor.