PRINSENBEEK - De politie in het district Breda is op zoek naar twee mannen met een Belgisch accent die dinsdagmiddag en woensdagmorgen geprobeerd zouden hebben twee jongens in Prinsenbeek te ontvoeren. De mannen reden in een rode cabriolet met een Belgisch kenteken. Ze probeerden de kinderen hun auto in te praten en grepen hen vast. De jongetjes wisten zich los te rukken en konden ontkomen. Dat heeft de politie woensdagmiddag meegedeeld.

De eerste poging betrof een jongen van 8 jaar. De mannen spraken het kind bij een basisschool aan de Schoolstraat aan. Dezelfde auto is woensdagmorgen weer in die buurt gezien. De tweede poging vond woensdagmiddag rond een uur plaats op de Pastoor Oomenlaan. Daar reed de bestuurder een 11-jarig knul op diens fiets klem. Ook deze jongen kon vluchten.

SMS-alarm

De politie heeft woensdagmiddag via een sms-alarm de daarop aangesloten bewoners in een straal van 10 kilometer rond Prinsenbeek gevraagd om naar de daders uit te kijken. De politie is zelf ook naar hen op zoek.