EINDHOVEN - Een gekantelde vrachtwagen, geladen met 24 ton aceton, heeft woensdagmorgen op de A67 bij Eindhoven voor een kilometerslange file gezorgd. De truck kantelde omstreeks 6.40 uur in de buurt van Leenderheide, een knooppunt voor de rondweg van Eindhoven.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De weg werd helemaal afgesloten. Het ongeval werd afgeschermd en nadat een rijstrook was vrijgegeven ging rond 9.30 ook de tweede rijstrook open. De file uit de richting Venlo liep op tot 22 kilometer.

Raampje

De vrachtwagenchauffeur voelde zich naar eigen zeggen niet lekker en wilde een raampje opendraaien. Hij is toen van de weg geraakt maar weet zich daar niets meer van te herinneren, meldde de politie. De chauffeur raakte door het ongeval lichtgewond.

Zijn vrachtwagen bleef de hele dag in de berm liggen, aldus Rijkswaterstaat. De tankauto lekte niet en vormde geen gevaar.

Vanaf 20.00 uur zijn bergers en brandweer bezig met een plan de campagne om het voertuig weer terug op de wielen te zetten. De snelweg is opnieuw afgesloten. De blusvoertuigen zijn naar de plaats van het ongeluk gebracht. Een woordvoerster van de gemeente verwacht dat de klus pas in de late avonduren is geklaard.