ROTTERDAM/HILVERSUM - Het televisieprogramma Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond beelden uitgezonden van twee mannen die recent in het Rijnmondgebied door geweld om het leven zijn gebracht. Het gaat om opnamen met een mobiele telefoon van een 39-jarige Albanees en opnamen met een beveiligingscamera van een 82-jarige Schiedammer in metrostation Schiedam Centrum.

In de uitzending vroeg de politie in Rotterdam om nadere informatie over de twee vermoorde mannen. Het lichaam van de Albanees, luisterend naar de naam Gino of Gjin, werd 30 mei gevonden in de kofferbak van een blauwe BMW die op de bodem van de Rijnhaven lag. De Schiedamse man lag dood in zijn woning in de Schiedamse 's-Gravensandestraat. Daar trof de politie hem op 25 mei aan.

Trouwen

De politie maakte in de uitzending bekend dat de doodgeschoten Albanees illegaal in Nederland verbleef. Kort voor zijn dood was hij met zijn aanstaande bruid in Brussel en Antwerpen geweest. De politie heeft daarom ook gevraagd om tips uit België. De man zou 19 mei gaan trouwen, maar verscheen niet op zijn eigen bruiloft. Op vrijdag 12 mei was hij voor het laatst gezien.

Homoseksueel

De bejaarde Schiedammer was homoseksueel en leidde een teruggetrokken leven. Hij bezocht op de fiets homo-ontmoetingsplaatsen langs de A13, het Kralingse Bos en de Rozentuin naast het Museumpark in Rotterdam. Op die plek zou hij op 23 mei, de dag dat hij is vermoord, voor het laatst zijn geweest, kort nadat hij voor de zoveelste keer de film Brokeback Mountain had bezocht in bioscoop Cinerama. De politie houdt er rekening mee dat hij daar iemand heeft opgepikt die met hem naar huis is gegaan.