DEN HAAG - De 25-jarige Johan Stellingwerf, die wordt verdacht van het plegen van diverse ernstige zedenmisdrijven in Nederland, is maandag in Brazilië aangehouden. Dat maakte het Openbaar Ministerie in Den Haag dinsdag bekend.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Het OM is bezig een uitleveringsverzoek te formuleren om S. naar Nederland te krijgen. Volgens een woordvoerder van justitie is niet te zeggen op welke termijn de overbrenging plaatsvindt. De Braziliaanse politie hield de man aan in de plaats Curitiba, na een verzoek van het Nederlandse OM.

Justitie deed op 11 april een opsporingsbericht via landelijke media uitgaan, waarin ze de verdachte met naam en toenaam noemde en waarin zijn gezicht werd getoond. Dit uit vrees dat S. opnieuw zedenmisdrijven zou plegen.

Samenwerking

De aanhouding van maandag is tot stand gekomen na samenwerking tussen de politiekorpsen Hollands Midden en Amsterdam-Amstelland, het Korps Landelijke politiediensten en Interpol.

Waarvan S. precies wordt verdacht heeft het OM niet bekendgemaakt. Ook is niet duidelijk hoeveel slachtoffers hij heeft gemaakt. De 25-jarige, 1.95 meter lange man, zou zijn slachtoffers in het uitgaanscircuit hebben ontmoet. Hij werkte in Amsterdam en Groningen, een woonplaats was bij justitie niet bekend.