HILVERSUM - Bijna 45 procent van de Nederlandse mannen wil vaker seks en meer initiatief van hun partner. Dat blijkt uit een online-sekstest van het internetplatform Je Echte Leeftijd. Ruim 35.000 mannen vulden de vragenlijst in. Dat heeft www.jeechteleeftijd.nl maandag meegedeeld.

De enquête is opgesteld door twee seksuologen. Een van hen, Vera Steenhart, vond het opmerkelijk dat 85 procent van de mannen pas tevreden is over de vrijpartij als ook de partner een orgasme heeft bereikt. Veel vrouwen vinden dat voor zichzelf niet zo noodzakelijk, maar kennelijk is dat voor mannen heel belangrijk."

Initiatief

Een kwart van de mannen heeft seksuele wensen waarvoor binnen de relatie geen plaats is, twee derde wil meer initiatief van de partner. Bij problemen durft maar 6 procent naar een seksuoloog te stappen. Een kwart gaat er wel mee naar de huisarts. De seksuologen concluderen dat mannen liever hun informatie op het internet zoeken.

Meer dan de helft (55 procent) weet overigens bij de vrouw de G-plek goed te vinden. En 86 procent heeft geen moeite de clitoris te lokaliseren.