BREDA - Onweersbuien hebben in de regio Waalwijk-Den Bosch zondag aan het begin van de avond voor veel wateroverlast gezorgd.


Foto: Kai Boonzaijer | De Barnseweg in Barneveld is in een half uur tijd volledig ondergelopen na een onweersbui

Het verkeer op de A59 naar Oss ondervond hiervan hinder. In de rest van Zuid-Nederland viel de overlast mee. Dat hebben woordvoerders van politie en brandweer gezegd.

Brand

Op enkele plaatsen sloeg de bliksem in. Daardoor brak er brand uit in een school in Landgraaf, een tuinhuisje in Horst vloog ook in brand. In Uden sloeg de bliksem in in een woning. In Geldrop liep een tunnel onder water.

Rioleringen

Verder bleef de overlast beperkt tot rioleringen die de grote hoeveelheid water niet meteen konden verwerken, omhoog komende putdeksels en hier en daar een ondergelopen kelder. Er vielen nergens gewonden.

Windstoten

Het KNMI waarschuwde zondagochtend voor zware windstoten. Tegen 23.00 uur was volgens een meteoroloog van het weerinstituut het ergste leed geleden. De buien met onweer, regen en mogelijk hagel, trekken naar het noorden weg.

De kans op wateroverlast zoals eerder in zuidelijke delen van Nederland, neemt af. Het KNMI verwacht voor de nacht van zondag op maandag geen zwaar weer, wel moet het westen rekening houden met regen.