RIDDERKERK - Een Belgische automobilist heeft afgelopen vrijdagavond het gaspedaal wel heel hard ingedrukt. Op de A16 ter hoogte van Ridderkerk reed de 48-jarige man uit Overpelt maar liefst 201 kilometer per uur, terwijl daar de toegestane maximumsnelheid 100 kilometer per uur is.

De man kreeg een stopteken en bij controle bleek hij onder invloed van alcohol te zijn. Ademanalyse gaf een promillage aan van 1,6. Zijn auto en zijn rijbewijs werden ingevorderd, liet de politie zondag weten.

Ook in het Overrijssel is een snelheidsduivel van de weg gehaald. Een motorrijder haalde zondagochtend op de N348 een snelheid van 215 kilometer per uur. De 38-jarige man uit Silvolde reed met een hoge snelheid over een doorgetrokken streep toen hij de aanwezigheid van de politie bemerkte. De motorrijder verhoogde daarop zijn snelheid en probeerde los te komen van de politie.

Hierbij haalde hij de snelheid van 215 kilometer per uur waar normaal maximaal 100 kilometer per uur mag worden gereden. De motorrijder stopte uiteindelijk in Lemelerveld. Hier is het rijbewijs van de man ingevorderd en is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.