MAASTRICHT - Door een botsing tussen twee treinen op het station van Maastricht zijn zaterdagmiddag 41 passagiers gewond geraakt. Bij één persoon zijn de verwondingen ernstig. In de trein zaten ongeveer 65 passagiers.

De zwaargewonde werd met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht. Twee mensen liepen botbreuken op. De anderen hadden kneuzingen of ander licht letsel.


Foto: Valentijn Heijnen l Traumahelikopter ingezet om gewonden te vervoeren

Het ongeluk gebeurde toen een binnenkomende stoptrein uit Kerkrade rond 14.50 uur met lage snelheid tegen een stilstaande lege trein reed. De lege trein stond klaar om te worden gekoppeld.

De schade aan de treinen lijkt mee te vallen. Rond 23.30 uur konden de twee treinen weggesleept worden. De gehavende treinstellen konden niet meer op eigen kracht rijden.

Het treinverkeer van en naar de Limburgse hoofdstad werd stilgelegd en het station werd urenlang afgesloten om de hulpverleners hun werk te laten doen. Op het perron lagen enkele gewonden op oranje kunststof brancards in afwachting van vervoer naar het ziekenhuis. Om 19.45 uur reden er weer treinen.

Onderzoek

De oorzaak van de aanrijding is onbekend. De Spoorwegpolitie doet onderzoek, evenals de Inspectie Verkeer- en Waterstaat en de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

Ten tijde van het ongeval hadden in Maastricht de Nederlandse kampioenschappen wielrennen op de weg plaats. De wedstrijden hadden geen nadelige invloed op de hulpverlening, meldde de politie.