LOM - De Noorse politie is vrijdag gestopt met de zoektocht naar een vermiste Nederlandse toeriste . Die beslissing is genomen door de politiechef in de regio. "Maar zodra we nieuwe informatie krijgen, beginnen we onmiddellijk weer met zoeken", zei de lokale politiechef van Lom, Steinar Angard, vrijdag.

De 26-jarige vrouw wordt sinds 4 juni vermist in het natuurgebied Jotunheimen ten noorden van de stad Bergen. Het gebied trekt veel toeristen vanwege de hoge bergen en grote gletsjers.

De politie heeft 1,5 week lang dag en nacht het gebied uitgekamd en getuigen gehoord. Twintig politiemensen hebben aan de zaak gewerkt. Er zijn speurhonden en helikopters ingezet. Het laatste stukje gebied waar de vrouw mogelijk kan zijn, is donderdagavond laat doorzocht.

Angard roemt de hulp die hij gekregen heeft van de lokale bewoners, andere toeristen en de media. Ook familie en vrienden van de Nederlandse, die vorige week naar Lom afreisden, hebben geholpen met het onderzoek. "Helaas hebben we geen enkele aanwijzing gevonden", aldus Angard.

De Nederlandse had 11 juni weer in Nederland moeten zijn, maar ze kwam niet opdagen. In Venray, waar familie van de vrouw woont, is vorige week aangifte van vermissing gedaan.