MIAMI - De Amerikaanse federale recherche FBI en agenten van andere veiligheidsdiensten hebben donderdag (lokale tijd) een antiterreuractie in de stad Miami uitgevoerd. Meerdere locaties zijn doorzocht en er zijn arrestaties verricht. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Miami (Florida) bevestigd.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Volgens de nieuwszender CNN hebben bronnen bij justitie in Miami gezegd dat zeven personen zijn opgepakt, zes in Miami en één een dag eerder in de stad Atlanta (Georgia). Het zou gaan om vijf Amerikanen en twee buitenlanders, onder wie een Haïtiaan. Een aantal verdachten zou lid zijn geweest van een radicale Afro-Amerikaanse moslimgroepering.

CNN meldde dat de operatie is uitgevoerd in het district Liberty City, een achterstandswijk in Miami. De verdachten zouden aanslagen hebben willen plegen op gebouwen van de FBI en de federale overheid in Miami. Ook zouden ze de Sears Tower in Chicago, een van de hoogste gebouwen ter wereld, als doelwit hebben gehad.

Undercover

De aanhoudingen zouden zijn gedaan na een maanden durende undercover operatie. De verdachten zouden via de informant, die zich voordeed als een lid van het terreurnetwerk al-Qaeda, wapens en explosieven hebben willen kopen om daarmee aanslagen te plegen.

Een van de doorzochte locaties is een opslagplaats in Liberty City, meldde CNN. De Amerikaanse minister van Justitie Alberto Gonzales geeft vrijdag een persconferentie waarin hij meer details over de operatie zal bekendmaken.