ROTTERDAM - Een 27-jarige Rotterdammer die net zijn rijbewijs had, heeft het roze papiertje alweer moeten inleveren. Bovendien is zijn auto zwaar beschadigd, belandde hij in het ziekenhuis en is hem een poging tot doodslag ten laste gelegd, liet de politie donderdag weten.

De politie controleerde de man in de nacht van woensdag op donderdag op de Willem Buytewechstraat. Hij bleek met te veel alcohol op achter het stuur te zitten. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg een rijverbod van twaalf uur. Even daarna zagen politiemensen hem opnieuw rijden. Ze gaven hem een stopteken, maar dat negeerde hij en ging ervandoor.

Met de politie op zijn hielen reed de Rotterdammer door rode verkeerslichten, snelde over het fietspad en ramde bijna een politiewagen. Tegemoetkomende auto's moesten uitwijken om een aanrijding te voorkomen.

Op de Hillelaan raakte de auto de rand van het trottoir, waarna de man de macht over het stuur verloor. De wagen begon te slingeren en ramde een lichtmast. De auto kwam op zijn kop terecht. De brandweer moest eraan te pas komen om de man uit zijn wagen te bevrijden.