HILVERSUM - Het televisieduo Barend en Van Dorp en politiek commentator Frits Wester hebben hun geschil bijgelegd met LPF-voorzitter Ed Maas. Zij betalen hem een symbolische schadevergoeding van 1 euro als genoegdoening voor de ridiculisering van de rectificatie over een beschuldiging aan het adres van Maas. Dit heeft Wester zondagavond meegedeeld.

Wester zegt dat hij en Barend en Van Dorp begrip hebben getoond voor de bezwaren van Maas tegen de uitzending. Wester stelde enige tijd geleden dat het Openbaar Ministerie invallen zou overwegen bij vastgoedmagnaten. Het bedrijf van Maas zou ook op het lijstje staan.

Maas eiste daarop samen met advocaat en mede-LPF-bestuurder Hammerstein een rectificatie. De dreiging van een kort geding hing eventjes in de lucht, maar uiteindelijk stelden beide partijen een verklaring op die Wester in het BVD-programma zou voorlezen. Hij deed dat ook, maar volgens Hammerstein werd de rectificatie in het programma geridiculiseerd.

250.000 euro

Daarop liet Hammerstein beslag leggen op de bankrekening van de tv-producent van Barend en Van Dorp, Holland Media House. Hij eiste van de producent een een bedrag van 250.000 euro. Hammerstein vindt dat er iets aan de verklaring is toegevoegd, terwijl vooraf was afgesproken dat dat niet zou gebeuren.

Hij doelde hiermee op de verklaringen van de andere tafelgenoten, Frits Barend, Henk van Dorp en Jan Mulder. Gekscherend boden ook zij excuses aan verscheidene mensen aan.

De lucht is nu geklaard met de symbolische schadevergoeding van euro.