BRUSSEL/LUIK - Het onderzoek naar de al bijna twee weken vermiste Luikse meisjes Stacy en Nathalie lijkt op een dood spoor te zitten. De vergelijking van DNA-materiaal van de 38-jarige hoofdverdachte Abdullah A. O. met sporen van de kinderen heeft geen resultaat opgeleverd.

Dat meldde dinsdagavond de Vlaamse publieke radiozender VRT. Volgens de zender twijfelen bronnen bij justitie en politie in Luik inmiddels of er wel een misdrijf is gepleegd.

De grote zoekacties naar de twee kinderen, die de afgelopen dagen onder meer plaats vonden in een leegstaande legerkazerne en een grottencomplex in de Luikse volkswijk St. Léonard, zijn dinsdag op een lager pitje gezet.

Dreggen

Ook zal de politie niet meer gaan dreggen naar de kinderen in een kanaal vlakbij de plaats waar zij zijn verdwenen. Dat leverde tot nu toe geen resultaat op, hoewel in totaal 37 autowrakken zijn opgetakeld.

De hoofdverdachte blijft in principe nog een maand vast. Hij blijft elke betrokkenheid bij de verdwijning van de kinderen ontkennen. De man is in het verleden veroordeeld voor de verkrachting van minderjarige meisjes.