NIEUW-BEIJERLAND - De politie heeft dinsdag een 44-jarige man uit Klaaswaal aangehouden die eind mei meerdere keren is ingereden op de veerman van het veer Hekelingen/Nieuw-Beijerland. De man is zware mishandeling ten laste gelegd, aldus de politie.

De 24-jarige veerman uit Oud-Beijerland gaf op 29 mei aan nog wachtende auto's een stopteken omdat de boot vol was. De 44-jarige man zou hierop niet hebben gereageerd en reed tot twee keer toe tegen de schenen van de veerman. De automobilist koos er uiteindelijk toch voor te wachten op de volgende vaart.

Nadat de veerpont was teruggekeerd zei de veerman tegen de bestuurder dat hij niet meer mee mocht door zijn eerdere optreden. De automobilist reageerde door opnieuw tegen de benen van de 24-jarige te rijden. De man viel op de motorkap, waarna de bestuurder gas gaf en hard richting veer reed. Na een aantal meters remde hij abrupt en viel de veerman van de motorkap. Het slachtoffer had enkele schaafwonden. De 44-jarige verdachte ging er vandoor. Door getuigenverhoren kon de politie hem opsporen.