DEN HAAG - De Inspectie voor de Volksgezondheid stelt een onderzoek in naar de dood van een 56-jarige man in het verpleeghuis Vita Nova in Oss. Dat heeft de woordvoerster van de inspectie maandag meegedeeld. De man, die als een kluizenaar in het tehuis woonde, was al enkele dagen overleden, toen hij zaterdag 10 juni op zijn kamer werd aangetroffen.

De Inspectie besloot tot het onderzoek, nadat zij een rapport over het voorval van de leiding van het verpleeghuis had ontvangen. Zij verwacht niet voor augustus met de resultaten naar buiten te kunnen komen.

De man verkeerde in Vita Nova in een bijzondere positie. Hij had de zorg van het verpleeghuis niet meer nodig en leefde al geruime tijd geheel zelfstandig. De man koos er bewust voor geen contact met medewerkers te zoeken. Hij deed zelf zijn boodschappen, deed niet mee aan de activiteiten in het tehuis en vertoonde zich ook niet op de afdeling.

Nadat medewerkers alarm hadden geslagen, omdat hij zijn post enkele dagen niet had weggehaald, werd hij dood op zijn kamer gevonden. Een arts stelde vast dat hij twee of drie dagen daarvoor een natuurlijke dood was gestorven.