BRUSSEL - De moeder van één van de twee vermiste meisjes uit Luik, die al een week spoorloos zijn, blijkt vrijdag te zijn veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van één jaar wegens verwaarlozing van haar kinderen. Dat meldden zaterdag diverse Belgische media.

De vrouw heeft zes kinderen tussen de vier en elf jaar oud. Zij sloot de kinderen op in de kelder, terwijl zij zichzelf prostitueerde. De kinderen kregen nauwelijks te eten en werden ook geslagen met een kleerhanger.

In beroep gaf het Hof van Luik haar daarvoor een voorwaardelijke straf. De moeder werd maanden geleden bij verstek door een rechtbank veroordeeld tot twee jaar cel, waartegen ze in beroep was gegaan.

De mishandelingen vonden plaats in 2001 toen het vermiste dochtertje Stacy twee jaar oud was. Haar broertjes vertelden tegenover de rechter dat ze werden geslagen en soms uren op hun knieën moesten zitten.

Stacy woont overigens bij haar vader, omdat de ouders gescheiden zijn. In de vermissingszaak is er nog altijd geen sprake van een doorbraak.

Fabriek

De politie van Luik is zaterdag in een leegstaande fabriek begonnen aan een speurtocht naar de twee meisjes die sinds vorige week zijn vermist.

Het complex bevindt zich op ongeveer 3 kilometer afstand van de plek waar de meisjes voor het laatst zijn gezien, meldde de Vlaamse omroep VRT.