CASTRICUM- Drie scholieren zijn vrijdagavond rond 23.30 uur gewond geraakt na explosies in een kampvuur op het strand van het Noord-Hollandse Castricum. Een 14-jarige jongen ligt met zware verwondingen in het brandwondencentrum in Beverwijk. Twee jongens van 14 jaar oud werden eerst opgenomen in een ziekenhuis in Alkmaar, maar zijn later ook naar Beverwijk gebracht. De politie sprak in eerste instantie van een meisje en twee jongens.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De drie slachtoffers maakten deel uit van een groep van 76 leerlingen van een scholengemeenschap in Alkmaar. Vermoedelijk zijn de explosies veroorzaakt door een fles wasbenzine, die een leraar had meegenomen, meldde een politiewoordvoerder zaterdagochtend. Bij het eindfeest van het schooljaar waren zeker zes leerkrachten aanwezig.

Behalve de drie zwaargewonden, hebben nog vier leerlingen kleine brandwondjes opgelopen, die ter plekke konden worden behandeld.

De politie heeft een strafrechtelijk onderzoek ingesteld. "Het kampvuur was niet legaal aangestoken", aldus de woordvoerder. Volgens hem is er nog geen sprake van een verdachte. "Dat onderzoeken we nu."

Zaterdag is op de school een bijeenkomst voor de betrokken kinderen en hun ouders gehouden. "Dat verliep goed, iedereen bleef rustig", aldus de politie.

De school gaf zaterdag een verklaring uit, waarin staat dat een leraar "een brandbare stof" toevoegde aan het vuur, toen dat niet goed wilde branden.